Реминерализиращ гел – Medical Minerals Strawberry – 45гр

SKU
4607034472818
21,00 лв.

Доставка до вашата входна врата

Рекламация до 14 дни

Купете този продукт и спечелете бонус точки

Реминерализиращ гел – Medical Minerals Strawberry – 45гр за деца е един от най-ефективните естествени начини за предотвратяване на кариес и лечение на не-кариозни увреждания.
В случай на вече съществуваща лезия на твърдите зъбни тъкани, реминерализиращата терапия спомага за възстановяването на минералното насищане и увеличаване на резистентността на емайла. В допълнение, използването на ROCS® Medical Minerals гел води до значително подобряване на външния вид на зъбите (цвят и блясък) без избелване, което е особено важно когато избелването е противопоказно за пациента.

ROCS® Medical Minerals е бионаличен източник на калций, фосфор и магнезий. Благодарение на специални добавки в състава си има адхезивни свойства и се придържа към зъбната повърхност, и след това постепенно освобождава калциеви и фосфатни йони, за да се осигури постоянно проникване на всички активни компоненти в зъбните тъкани. Ксилитолът повишава реминерализиращият потенциал на гела и инхибира активността на кариесогенните бактерии.

Средната продължителност на цикъла на реминерализация е от 2 до 4 седмици. Гелът е приятен за използване и има лек свеж вкус, който не дразни лигавицата на устната кухина.

Реминерализиращ гел – Medical Minerals Strawberry – 45гр

Индикации:

  • Зъбна реминерализация
  • Превенция на кариеса
  • Лечение при деминерализация, флуороза, ерозия на емайла и др.
  • Терапия при повишена чувствителност на зъбите
  • Поддържаща терапия при ортодонтско лечение
  • Поддържаща терапия при избелване на зъбите

Инструкции за употреба:

Почистете старателно зъбите си с четка за зъби и паста за зъби без флуор преди нанасяне на гела.

Нанесете гела върху четката за зъби и разпределете равномерно върху зъбите. Не изплаквайте устата и се въздържайте от употребата на храна или напитки през следващите 40-50 минути. Препоръчва се нанасянето на гела два пъти на ден: след закуска и преди лягане.

Допуска се продължителна редовна употреба.

Механизъм на действие:

  • Активните йони се образуват от калциев глицерофосфат чрез слюнка и проникват в зъбните тъкани с лекота.
  • Бионаличните съединения на калций, фосфор и магнезий укрепват емайла. Тънък невидим слой от гела остава на зъбите за дълго време, като гарантира стабилното и евентуално проникване на активни съставки в зъбните тъкани.
  • Ксилитолът увеличава реминерализиращия потенциал на комплекса, както и потиска активността на бактериите, причиняващи кариес и заболявания на венците.

Съставки:

Aqua, Glycerin, Xylitol, Hydroxyethylcellulose, Calcium Glycerophosphate, Polysorbate-20, Aroma, Methylparaben, Magnesium Chloride, Hydroxypropyl Guar

Повече информация
SKU 4607034472818
Производител R.O.C.S

No Related Posts