Промоция

Prime&Bond Universal - Адхезив 4мл

SKU
606.67.350
Редовна цена 99,00 лв. Специална цена 89,00 лв.

Доставка до вашата входна врата

Рекламация до 14 дни

Купете този продукт и спечелете бонус точки

Prime&Bond universal – адхезив, подходящ за всички техники на ецване и при всички индикации.

Prime&Bond universal се отличава с патентованата ActiveGuard технология, която отбелязва значителен напредък в адхезивната химия, като активно контролира влажността на обработената повърхност. Prime&Bond universal е подходящ и лесен за употреба дори при прекомерно мокър или сух дентин, като осигурява предвидими резултати и постигане на здрава и надеждна връзка. Повечето дентални адхезиви са по-скоро хидрофобни – те не обичат влага и се отделят от водата.

При прекалено голяма влажност на препарираната повърхност не могат да я покрият равномерно. По време на продухването на адхезива с въздушния спрей в резултатна изпаряването на водата могат да се образуват адхезивни въздушни джобове, с което се увеличава рискът от следоперативна чувствителност и от неуспех. Active–Guard технологията, изразяваща се в активен контрол над влажността, е разработена с цел предпазване и намаляване на тези рискове.

Тя балансира хидрофобните и хидрофилните свой- ства на адхезива и помага да се постигне оптимално повърхностно напрежение на обработената повърхност. По този начин Prime&Bond universal може да преодолее повърхностното напрежение на водата, позволявайки на адхезива да се разлее (пенетрира) равномерно върху дентина и да навлезе в дентиновите каналчета, като образува равномерен и хомогенен слой. След продухване с въздух на Prime&Bond universal разтворителите и водата се изпаряват равномерно, оставяйки тънък филм адхезив, покриващ цялата повърхност.

Резултатът е здрава и надеждна връзка, на практика без следоперативна чувствителност. В допълнение към активния контрол над влажността Prime&Bond universal притежава няколко предимства пред други конкурентни адхезивни системи:

- Равномерно разливане по обработената повърхност, което свежда до минимум риска от оставяне на сухи участъци, които могат да причинят следоперативна чувствителност и микропросмукване.

- Малка дебелина на филма, като по този начин се елиминира опасността от промяна на геометрията на препарирания кавитет и компрометиране на ажустирането на конструкциите (индиректни методи на възстановяване) или от оставяне на „адхезивни басейни“, които на рентгенографии могат да бъдат неправилно разчетени като празнини, шупли или вторичен кариес.

Удобство и контрол в резултат на дизайна на бутилката, който позволява отваряне с една ръка и прецизно дозиране, както и до 30 минути време за работа при съхранение в затворен контейнер CliXdish.

Повече информация
SKU 606.67.350
Производител DENTSPLY SIRONA

No Related Posts