Osteobiol MP3 - костозаместващо

SKU
MP3
Цени от 167,81 лв.

Доставка до вашата входна врата

Рекламация до 14 дни

Купете този продукт и спечелете бонус точки

Колагенни гранули под формата на шприца.

Характеристики: Естествен свински биоматериал от 600-1000 μm прехидра¬тирани и колагенирани кортико-ламеларни гранули, хомогенно смесени с Gel 0. Подходящата консистенция е съхранена в стерилна спринцовка. Удобната опаковка позволява апликация без предварителни манипулации. По този начин е възможно да се прескочи фазата на хидратиране, намален е и риска от случай¬но излагане на материала на патогенни фактори докато трае манипулирането и фазата на присаждане. Шприцата е флексибилна ,така, че улеснява присаждането. Гранулите са с характеристики много близки до тези на човешката ми¬нерална кост, затова могат да се използват като алтернатива. Естествената им микропореста консистенция благоприятства новообразуването на костна тъкан в мястото на дефекта и ускорява регенерацията. Постепенната резорбция се осигурява от формата на присадката и обема й (качество за остеосъвмести¬мост). Благодарение на наличието на колаген се инициира коагулообразуването и последващо навлизане на репариращи и регенериращи клетки.

Приложение: След аплициране на материала към дефекта е необходимо да се премахне излишъка преди зашиването на меките тъкани . Клинично приложение: Пълнител на неинфектирани, несклерозирали, ненатоварени и добре кръвооросени костни дефекти.Орална хиургия – благодарение на специфичната форма на гранулите mp3 е идеален за присаждане при хирургични интервенции на максиларния синус с латерален достъп. За покриване се препоръчват мембраните Evolition или Special. Време за резорбция: около 3 месеца. Опаковка: стерилни шприци от 1сс и 0.5 сс Остеокондуктивен; резорбируем; биосъвместим; може да служи като носител на определени медикаменти и фармацевтични препарати. Гранулометрия: 0.6 - 1 мм; 2 -4 мм (за употреба само в болнично заведение). Продуктът е с умерена устойчивост на радиация.

Начин на употреба: продуктът не трябва да се мокри. След отварянето на опаковката, може да се присади директно върху мястото на приложение. След нанасянето, мястото на приложение трябва да се затвори чрез репозициониране на ръба и зашиване. Продуктът може да служи като носител на определени фармацевтични препарати и медикаменти. В оралната хирургия, mp3® трябва да се поставя субпериостално.

Повече информация
SKU MP3
Производител Tecnoss

No Related Posts