Gen-Os - Костозаместващ Материал

SKU
M10
Цени от 100,00 лв.

Доставка до вашата входна врата

Рекламация до 14 дни

Купете този продукт и спечелете бонус точки

Материал за костна регенерация. Смес от колаген и кортикална свинска кост.

Характеристики: Естествено копие на автоложна кост. Смес от колаген и кортикална свинска кост. Незначителни радиоконтрастни гранули. Размер на гранулите – 250-1000μм. Gen Os запазва същата вътрешна структура /матрикс и пороьозност/ и притежава голяма остеокондуктивна активност. Резорбируем продукт, участващ в костното новообразуване и спомагащ за запазване формата и обема на присадката. Благодарение на колагенната съставка, продуктът благоприятства коагулообразуването и последващото навлизане на възстановяващи и регенериращи клетки, подпомагащи restitution ad integrum в участъка на липсваща кост.

Приложение: Gen Os винаги трябва да бъде овлажнен и добре смесен с няколко капки стерилен солеви разтвор за активиране на колагенния матрикс и за да се повиши активността му. Може да бъде размесен и с кръв на паци¬ента. При необходимост може да се смеси с медикаменти индицирани при хирургични интервенции. Време за резорбция: 4-5 месеца .

Гранулометрия: стандарт 0.25-1мм.Продуктът е слабо рентгеноконтрастен.

Клинични индикации:

Орална хирургия : грануломи,одонтогенни кисти и алвеоларни дехисценции.

Пародонтология: пълнител за дълбоки инфраосални дефекти и фуркации.

Имплантология: универсален пълнител за дехисценции и периимплантити, двустенни дефекти,латерален и алвеоларен синус лифтинг.Когато е необходимо, Gen-Os може да бъде стабилизиран с Gel-0 и защитен с OsteoBiol мембрани или Soft Cortical Laminae.

Стерилизация: гама лъчи. Странични ефекти: не са известни. Контраиндикации: Забранява се употребата при пациенти с алергични реакции към колаген. Да не се използва в некротични и инфектирани участъци.

Начин на употреба: Gen-Os трябва винаги да се хидратира и внимателно да се размеси с няколко капки стерилен физиологичен серум, а да се активира колагеновият матрикс и да се улесни неговата адхезивност;тй може също да се смеси с Gel-0 или с кръвта на пациента.Може да се смеси и с подходящ за съответната операция медикамент.Получената смес трябва да се постави със стерилна шпатула или със спринцовка за биоматериали. Внимание! Продуктът не трябва да се използва, ако опаковката е отворена или нарушена. Продуктът е за еднократна употреба и е стерилен. Ре-стерилизацията е абсолютно недопустима.

Съхранение: Продуктът трябва да се предпазва от директен контакт с горещи повърхности и слънчеви лъчи. Да се съхранява в суха среда при температура между +4º и +40º.

Опаковки 0.25гр , 0.5гр, 1гр, 2гр.

 

Повече информация
SKU M10
Производител Tecnoss

No Related Posts