Apatos - Костозаместващ Материал

SKU
AP10
Цени от 132,00 лв.

Доставка до вашата входна врата

Рекламация до 14 дни

Купете този продукт и спечелете бонус точки

Материал за костна регенерация. Свинска компактна и спонгиозна кост.

Характеристики: Биоматериал със свински произход /свинска комактна и спонгиозна гост/ чиито характеристики са близки до тези на минералната компонента на човешката кост. Ето защо може да бъде използван като ва¬риант за автоложна кост. Размер на гранулите – 600 -1000μм. Естествената микропореста консистенция на Apatos благоприятства образуването на нова костна тъкан в зоната на дефекта, ускорявайки процеса.

Приложение: Apatos винаги да се хидратира и щателно разбърква с някол¬ко капки стерилен солеви разтвор или с кръв на пациента. Нанасянето става със стерилна шпатула. Клинично приложение:

Орална хирургия – грануломи, одонтогенни кисти и дефекти на алвеоларния гребен. В имплантологията – универсален пълнител при дехисценция, периимплантити, двустенни дефекти, синус лифт с латерален и алвеоларен достъп. В частност апатос кортикал се характеризира с много дълго време на резорбция, гарантиращ оптимално запазване на обема на присадката. При необходимост апатос може да се предпази с OsteoBiol evolution мембрана или Soft cortical lamina.

Време на резорбция: 4 месеца за аpatos spongiosa; 5 месеца за apatos mix; 6 месеца за аpatos cortical. Опаковка: Apatos mix- 0,5 гр, 1.0 гр, 2.0 гр

Гранулометрия: стандартно между 0.25-1 мм. Продукта е слабо рентгеноконтрастен. Опаковка: стерилни шишенца за еднократна употреба. Странични ефекти: не са известни.

Контраиндикации: не се препоръчва поставяне в некротични и инфектирани участъци. Начин на употреба: Apatos трябва да се хидратира ,като внимателно се размесва с няколко капки стерилен физиологичен разтвор или кръв от пациента.При необходимост може да се смеси с избран медикамент. Получената смес трябва да бъде поставена със стерилна шпатула или спринцовка за биоматериали.

Повече информация
SKU AP10
Производител Tecnoss

No Related Posts